Hestemassage

Sleipnir-naturridning Hestemassage

Hvorfor

De fleste heste går rundt medmuskelspændinger/infiltrationer. Ejeren/rytteren af hesten opdager måske ikke begyndende muskel-problemer, men opdager det først, når hesten har det dårligt og begynder at få rideproblemer, attitudeproblemer, ændre adfærd i stalden eller på folden.
Jeg kan som uddannet hestemassør mærke muskelspændinger og opdage problemer, før ejeren kan. Desuden kan jeg give råd og vejledning. Når hesten masseres, forbedres hestens bevægelser, smidigheden øges og hesten bliver ligesidig.
Massagen er derfor en vej til at kunne kommunikere bedre med hesten. En hest, som hjælpes af med smerter, er taknemmelig og lytter bedre til sin ejer. Den koncentrer sig bedre og slapper af. Mange ryttere får det indtryk, at de nærmest har fået en ny hest.

Hestemassage er ALDRIG et alternativ til en dyrlæge.
En hestemassør må/kan ikke stille en diagnose på hesten, det er dyrlægens job.

 

Hvor tit

Afhænger af hestens arbejde og præstationer, dens problemer og levevis.
Vi anbefaler, at en konkurrencehest (galop, trav, dressur, springhest) masseres 1-2 gange om ugen og at en ridehest masseres hver anden uge som forebyggende behandling, når de akutte muskelspændinger eller problemer er behandlet.

Hvis du vil have din hest masseret, eller vil have yderligere oplysninger kontakt Henriette.

  • Hestemassage v/ dipl. hestemassør Henriette Brix Worm Andersen

    Jeg har bl.a. masseret: Travheste, rideheste, køreheste, rideskoleheste, westernheste, islændere, spring- og dressurheste. Jeg har redet, siden jeg var barn. Jeg har selv islændere. Jeg træner meget horsemanship med mine heste og integrerer denne forståelse i min massage. Er uddannet som Dipl. Hestemassør ved Axelsons Institut juni 2003. Har modtaget undervisning i horsemanship, været på kurser i tandpleje, sadler, hestemassage, anatomisk rigtig ridning mv. Modtager jævnligt undervisning af bl.a. landholdsrytter (islandske heste).